Image

Woorden van de week oefenen

Lesidee van Wytze Niezen · Primair onderwijs · Meer details
Categorieën
Doelgroep
Individueel
Type
Oefening
Lesidee van
Gemaakt op
28 jan 2013

Wanneer je bij het invullen van de woordenlijst aan beide kanten van de streep het Nederlandse woord invoert kan je een aantal spelletjes (zo niet alle) gebruiken om je spellingvaardigheden op te krikken. 

Opdracht

Leerlingen oefenen de woorden van de week zoals gegeven in menig spellingmethode. Naar wens kunnen extra woorden toegevoegd worden. Leerlingen kunnen op deze manier zelfstandig de woorden van de week op een iPad of ander tablet/ smartphone oefenen. Nakijken gaat vanzelf. 
Oefen de woorden zonder inlog door de link van de opdracht te kopiëren. Open daarvoor een van de opdrachten en knip en plak de link zoals in de adresbalk.

Leerdoel

Leerlingen oefenen gericht met de woorden van de week uit de methode. Er wordt daarbij niet ingegaan op het herhalen/ oefenen van de inhoudelijke kennis van de spellingcategorie. Dus; oefenprogramma pur sang.

Voorwaarden

  • Kennis van de app en bediening ervan
  • woorden van de week ingevoerd op WRTS.nl
  • juiste links naar de opdrachten
  • moment in de les/ week om de woorden te oefenen
  • voldoende apparaten om te oefenen (eventueel via BYOD)
  • dropbox of yurls oid om de links naar de opdrachten te plaatsen

Stappenplan

  1. Zorg dat aan alle voorwaarden voldaan is
  2. Bespreek de opdracht met de leerlingen of geef hen een opdrachtbeschrijving

Tip voor thuis

De woordenlijsten en oefeningen kunnen ook via een webbrowser benaderd worden. Hebben leerlingen thuis geen tablet, dan is een pc met internet ook voldoende. Alle links staan online, thuis oefenen is dus ook mogelijk! Laat leerlingen hun eigen woordenlijsten maken, controleer daarbij wel altijd zelf de spelling voordat leerlingen gaan oefenen.

Reageer op dit lesidee

Wil je reageren? Log in of meld je aan.

Rinske Piek Jammer genoeg lijkt de app niet goed te reageren op woorden met 's. het gegeven woord "de iglo's" werd geschreven als "de iglo's" ook goedgekeurd.

9 jaar geleden

Marijke Kaatee WRTS houdt bij welke woorden je in één keer goed hebt en welke pas de tweede, derde of vierde keer en heeft de mogelijkheid een nieuwe lijst te maken met alleen de woorden die je niet goed beheerst. Alle woorden die je niet kent blijven terugkomen tot je ze in één keer goed hebt, ook in je nieuwe lijst dus. Vooral de verschillende overhoringsmogelijkheden zijn interessant: van makkelijk (alleen betekenissen) tot moeilijk (woorden perfect intikken, dus weten hoe ze gespeld worden). Thuis oefenen vraagt altijd om de juiste instructie vooraf: het oefenen moet worden afgestemd op de toets.

meer dan 9 jaar geleden

Bekijk ook deze lesideeën van Wytze

Leerlingen zoeken individueel naar plaatje of objecten die  passen in een nieuw geleerde spellingcategorie. Ze zoeken nieuwe woorden die niet in de les behandeld zijn. Het bewus...

Maak een co-creatie met de klas; een timeline op facebook. De belangrijkste gebeurtenissen komen in datum, woord en beeld in chronologische volgorde op facebook. Iedereen draagt...