Met deze app kunt u kiezen of u de populaire smaaklessen van het Voedingscentrum met het digibord uitvoert of aan de hand van deze app. Ook kunnen de leerlingen de app thuis geb...

Lesidee Natuurgames Nationale Parken
- Primair onderwijs / Groep: 5 - 8 / Wereldoriëntatie
Met deze app leren kinderen van groep 5 t/m 8 spelenderwijs alles over bijzondere planten en dieren in Nederland. De app laat de kinderen kennis maken met de twintig nationale parken in Nederland, die samen het verhaal vertellen van de Nederlandse natuur.
Opdracht
Begin met de twee interactieve lessen op het digitale schoolbord http://kids.nationaalpark.nl/digibord.php. De lessen, die aansluiten op het curriculum, gaan over topografie,
landschappen en flora en fauna.
Gebruik daarbij ook de werkbladen en de afsluitende quiz. Als verwerkingsopdracht kunt u een van de doe-opdrachten downloaden. Maak met de kinderen bijvoorbeeld een slootaquarium of een regenwormenpot (http://kids.nationaalpark.nl/games/pdf/ding3.pdf). Deze doe-opdrachten vindt u in de app.
Als speelse verwerking kunnen de kinderen na de les ook de spelletjes van de app of website (thuis) of doen. Met de spelletjes ontdekken de kinderen spelenderwijs de unieke kenmerken per nationaal park. Per spel is een wit pootje te verdienen.
Leerdoel
De interactieve lessen sluiten aan op de kerndoelen 47, 48, 49 en 50 van oriëntatie op jezelf en de wereld. Aan het einde van de les weten de kinderen waarom en welke nationale parken Nederland heeft en wat hun bijzondere kenmerken zijn.
Voorwaarden
- Kennis van de app en bediening ervan
- Digibord met internet
Stappenplan
- Zorg dat aan alle voorwaarden voldaan is
- Doe de digibordlessen in de klas
- Bespreek de spelletjes als verwerkingsopdracht en leg uit hoe je witte pootjes kunt verdienen
- Leg uit dat spelletjes zowel via een gratis app als online gespeeld kunnen worden
Tip voor thuis
Laat de kinderen de app gebruiken als inspiratie voor een spreekbeurt of werkstuk.
Reageer op dit lesidee
Wil je reageren? Log in of meld je aan.
Wees niet verlegen
Schrijf de eerste reactie en laat Frederiek weten wat je van dit lesidee vindt.