Medium

educatieve apps

Lijst van Nike U.

2 reacties

Test je kennis over Nederlandse spreekwoorden en gezegdes. Oefen met 300 spreekwoorden en meer dan 1500 gezegdes.

Oefen de onderdelen van werkwoordspelling, tevens leer je de persoonsvorm en het onderwerp herkennen. Dit zijn belangrijke vaardigheden om de werkwoordspelling goed te doen.

Letterlegger voor de beginnende lezers om woorden te maken. Gebaseerd op leesmethode Veilig leren lezen.

15 reacties

Tekstverwerker voor dyslectische leerlingen of mensen met lees- en schrijfproblemen. Teksten kunnen worden voorgelezen, er zitten woordvoorspellers in de app, lettertype dyslexi...

0 reacties

Welk lidwoord hoort voor een Nederlands woord? Je kunt ook een spel maken met de woorden die je wilt oefenen.

Gooi met de negen dobbelstenen en krijg een combinatie van pictogrammen te zien. Hier kun je je eigen verhaal mee samenstellen.

0 reacties

Met deze app kunnen leerlingen aan woordenschat werken. Er kunnen eigen lijsten met woorden, afbeeldingen en zelfs geluid worden gemaakt om te oefenen. Er staan al veel woorden ...

Maak je eigen boek en teken over foto's heen. Als ze klaar zijn dan kun je ze e-mailen of toevoegen aan iBooks.

0 reacties

Leer over moeilijke zaken in de Nederlandse taal. Is het als of dan? Hen of hun? Deze app gaat om spelling, grammatica, stijl en taaltermen.

12 reacties

Met Kenny leren kinderen in een spelsituatie schrijfbewegingen, logische reeksen, associëren van categorieën en ruimtelijke oriëntatie. Helaas is deze app niet meer beschikbaar ...

0 reacties

Game om breuken te leren. De app maakt gebruik van de bewegingssensor van de iPad.

Game waarin je leert optellen en aftrekken. Heel veel verschillende niveaus waardoor het gespeeld kan worden door beginnende rekenaars en rekenaars uit de hoogste groepen.

3 reacties

Leer de tafels zo snel mogelijk automatiseren met deze game.

Montessori-app voor rekenen. Cijfers/getallen 1 t/m 10: getalrij opzeggen, cijfers schrijven, grootte van getallen op volgorde leggen, getallen aanwijzen, getallen op getallen...

0 reacties

Hele getallen optellen, aftrekken, vermenig- vuldigen, delen en tafels oefenen. Ook door elkaar mogelijk. Het spel wordt aangepast aan je niveau, na iedere serie opgaven. Na ied...

Leren klokkijken, analoog en digitaal. Instellingen mogelijk en verschillende oefenmogelijkheden.

2 reacties

Socrative is een gratis tool waarmee je toetsen kunt afnemen. De leerlingen geven antwoorden via hun eigen device. De app verzamelt de antwoorden online en stuurt een rapport na...

App om te leren klokkijken, de klokt spreekt de tijden in het Nederlands (of Engels, Duits of zelfs chinees) uit. Met uren, kwartieren en de tijd per 5 minuten.

Werken met verschillende spelers in één app aan taalvaardigheden: woordenschat, werkwoordspelling, zinnen, woordvorming.

3 reacties

Oefen met spelling in beeld de moeilijke spellingsregels van onze taal. Wel eens moeite met d of t of een tussen-n? Dan is deze app een uitkomst. Met in-app aankopen kun je alle...

Met Toontastic maak je een animatiefilmpje met bewegende poppetjes en je stem.

Samenspeel spel met quizvragen waarin iedereen op eigen niveau mee doet. Voor 2-6 spelers.

0 reacties

Speel galgje met elkaar of tegen de computer. Kies voor korte, middellange of lange woorden en maak het je zo moeilijk mogelijk. Zorg dat de robot niet uit elkaar valt!

1 reactie

Mooie mindmap-app van de bedenker van het mindmappen: Buzan. Veel grafische mogelijkheden. In-app aankopen om van online dienst gebruik te maken.

Antwoorden over allemaal vragen over het menselijk lichaam.

2 reacties

Maak eigen woordenlijsten om vervolgens mee te flitsen. In de app staan ook al veel woordenlijsten (op verschillende niveau's).

1 reactie

Mooie app over het menselijk lichaam met nu al 6 systemen zoals ademhaling, botten of het zenuwstelsel. Je moet het zelf zo snel mogelijk goed samenstellen.

1 reactie

Eenvoudige flitskaarten-app waar je eigen woorden en plaatjes in kunt invoeren. Ook kunnen bestaande kaartensets van Quizlet ingevoerd worden.

0 reacties

Zoek de beroepen bij de attributen. Het is ook mogelijk om stemgeluid op te nemen bij de beroepen en zo aan de woordenschat te werken.

0 reacties

Zoek in de app paren die qua thema bij elkaar horen (conceptueel verwante afbeeldingen).

0 reacties

App om de jongsten te leren om vormen visueel te onderscheiden. Helpt ook bij ruimtelijke oriëntatie en categorisering.

Maak je eigen spellingtoets. Voeg de woordenlijsten in en spreek met je eigen stem de woorden in. Zo kun je jezelf overhoren!

Game om de kennis over de Nederlandse samenleving op te krikken of te toetsen.

1 reactie

Luister naar de woorden en spel ze correct.

0 reacties

Kies je lievelingsgerecht met je favoriete ingrediënten en maak het virtueel klaar.

Engelse les met verschillende thema's: kleuren, nummers, dieren, fruit, lichaamsdelen, kleding, voertuigen en voeding.

Leer Engels spreken, deze app gaat helemaal in op het bijvoeglijke naamwoord en het persoonlijk voornaamwoord.

Leert jonge kinderen Engelse woorden en begrippen door middel van afbeeldingen en het laten horen van de uitspraak.

1 reactie

Rechentablett is gemaakt voor splitsen, maar is ook veel breder inzetbaar bij het rekenen. Denk aan optellen, aftrekken en het herkennen en automatiseren van de vijf- en de tien...