jolanda pikkaart site

In de (moes-)schooltuin & groen schoolplein

Welke apps zijn handig in je (school) tuin of kun je gebruiken op een groen schoolplein of in je moestuin?

1 reactie

Bekijk hoe je planten moet onderhouden en neem contact op met experts als je het niet weet.

Zoek in de app naar vogels en hoor hoe ze klinken.

0 reacties

Met deze app vind je eenvoudig alle vlinders die in jouw tuin voorkomen. Zoeken kan gemakkelijk op kleur, familie of op naam.

Met dit interactieve boek heb je instructiegids voor het aanleggen en onderhouden van een eigen moestuin. Het bevat tevens een probleemoplosser voor het voorkomen van en ingrijp...

App met vlinders uit Nederland en België. Kijk of deze vlinders ook in jouw buurt fladderen!

Leer meer over de 2000 planten in Nederland. Herken ze en ontdek waar ze voorkomen.

In totaal 50 verschillende kaarten met opdrachten over planten, dieren en dingen die je in de natuur tegenkomt bij een wandeling.

Met deze app kunnen leerlingen een eigen tuinontwerp maken. Deze app is goed in te zetten bij natuur (welke planten kies je en waarom) maar ook bij rekenen (past alles er wel in).

App om planten te zoeken op kleur, bloeitijd, hoogte, standplaats of naam. In de lite-versie staan 500 planten.

2 reacties

App om planten te zoeken op kleur, bloeitijd, hoogte, standplaats of naam. In de lite-versie staan 500 planten, in deze versie ongeveer 7000.

0 reacties

In de tuinkalender kun je vinden wat je allemaal met planten en dieren kunt doen om ze gezond te houden.

0 reacties

Dit iBook is een interactieve encyclopedie over de klasse insecten. Inclusief video's, audiofragmenten en foto's.

Met deze zakgids met veel vogels kun je aangeven waar je vogels bent tegengekomen. Met mannetjes, vrouwtjes en jonge vogels per soort.

0 reacties

Naslagwerk ontwikkeld door onderzoekers van aantal Amerikaanse universiteiten voor de visuele determinatie van bladeren, bloemen, fruit, zaden en uitwerpselen.

0 reacties

Met deze app kan je foto's uploaden die vervolgens door een community worden gedetermineerd.

0 reacties

Een compleet naslagwerk over de verschillende tuinkruiden met uitgebreide achtergrondinformatie, foto's, informatie over het verbouwen van de kruiden in een moestuin en recepten.

1 reactie

Deze app is een interactief boek dat kinderen meer leert over bijen.

0 reacties

Met deze app kan je de meest voorkomende Nederlandse dieren uit de directe leefomgeving van mensen determineren. Door middel van het beantwoorden van vragen kan je het dier op n...

0 reacties

In deze app kan men direct alle waarnemingen in de natuur invoeren. Alle waarnemingen worden automatisch gekoppeld aan de huidige tijd en de GPS-locatie. Achteraf kunt u uw waar...

0 reacties

Deze app biedt de mogelijkheid om allerlei factoren van het weer (wind, temperatuur, neerslag, bewolking) en klimaat interactief weer te geven op aarde. Klimaatfactoren zijn dyn...

0 reacties

Met Repudo maak je locatiegebonden speurtochten. Je laat via de app boodschappen achter die op die locatie gelezen kunnen worden.

0 reacties

Aurasma is een augmented reality-app waarmee je zelf augmented reality kunt creëren.

Met deze eenvoudige app kan je stop-motion en timelapse video's maken.

0 reacties

Met deze app kan men bestanden delen (audio, foto's, links, tekst) naar iedereen die deze app heeft binnen dezelfde ruimte.

Met deze mooi vormgegeven app leer je meer over insecten door foto's, filmpjes, audio en quizes.

Met deze app kan je kruiden en bessen (wild fruit) in het wild determineren. De app kan bijvoorbeeld gebruikt worden bij een practicum in het bos. De app heeft ook een quiz.

Ontdekken welke kruiden of bessen je in het wild gevonden hebt en of je ze kunt eten.

0 reacties

Deze app geeft een actuele, uitgebreide omschrijving en voorspelling van het weer en bevat o.a. buiengrafieken en een buienradar.

Met deze app maak je foto's die je vervolgens omzet naar een stop-motion video. Door middel van schil-functie kan men in de actuele opname de vorige frame zien, zodat er steeds ...

1 reactie

Voeg filters toe aan je foto's om ze een speciaal effect te geven. Je deelt ze via social media en kunt ook precies zien wie welke foto waar maakte.

0 reacties

Virtueel prikbord. Orden en deel je verzamelingen.

0 reacties

Lees je tweets, post je tweets, volg mensen en maak lijsten.

0 reacties

SoundCloud is een platform om muziek en geluiden mee te delen. Maar het is ook een bron om muziek en geluiden op te zoeken.

0 reacties

Met deze app kan men QR-codes scannen, opslaan en maken.

De app bevat een kompas, een liniaal, een vergrootglas, een waterpas, zaklamp en nog veel meer handige tools voor onderzoeken.

0 reacties

Een mooi vormgegeven app waarmee je in een handomdraai foto’s, video’s en tekst verwerkt tot een verhaal dat je kan lezen als een boek. Je deelt verhalen vanuit Steller niet all...

Deze app van Staatsbosbeheer helpt je om dieren in het wild op te sporen. Pootafdrukken, een slaapplek, uitwerpselen of etensresten, alles kun je ontdekken. En de beloning is na...