Large

Karolien Verberckmoes

Leerkracht / Docent op Rooms Katholieke Scholengemeenschap Reynaert College Lyceum Havo Mavo Vbo Lwoo · Meer details

Leerkracht / Docent op Rooms Katholieke Scholengemeenschap Reynaert College Lyceum Havo Mavo Vbo Lwoo

Eduapper sinds
september 2015
0 reacties

In deze smartbook-app leert men door interactieve lessen over het verhaal van Odysseus door Homerus, het vervolg op de Illais.

Een andere manier om de leerlingen een Latijnse/ Griekse tekst zelf te laten lezen

Wie kent het best de Griekse woorden en scoort de meeste punten? Leerlingen spelen tegen elkaar of tegen de klok.

0 reacties

Latijnse teksten van Martialis met utgebreid commentaar bij de teksten, vertalingen van de woorden uit de LSJ. Het het aanmaken van een profiel zijn er nog meer mogelijkheden.

Een creatieve manier om leerlingen te laten bewijzen dat ze een Latijnse/ Griekse tekst hebben begrepen

0 reacties

App over de tijd van de Grieken en Romeinen. Leer over de ontwikkeling van het wetenschappelijk en politiek denken, de Griekse bouwkunst, de groei van het Romeinse rijk, de cont...

2 reacties

Met Verbum kun je snel basiswoorden Latijn en Grieks opzoeken. Je begint het woord te typen en er verschijnen direct mogelijke woorden die je zoekt plus vertaling.

0 reacties

Roman Empire is een Massive Multiplayer Online Role-Playing Game (MMORPG) waarin je als Caesar een strategie moet ontwikkelen om Europa te veroveren.

Met deze app kun je virtueel door het oude Rome lopen. Bekijk hoe de gebouwen er toen uitzagen en wat de verschillen met nu zijn.

Leerlingen leren militaire strategieën uit de klassieke oudheid door veldslagen van Alexander de Grote (4e eeuw v. Chr.) na te spelen. De leerling zet diverse typen soldaten uit...

0 reacties

Interactieve, speelse app over de Odyssee van Homerus. Leerlingen beleven de avonturen van Odysseus mee.

Deze app bevat veel wetenswaardigheden over de stijlkenmerken van Grieks aardewerk van de 7e tot de 1e eeuw voor Christus. Tevens kun je de vazen virtueel draaien.

Barrington is dé atlas bij uitstek van de klassieke oudheid. De kaarten zijn gebaseerd op het meest actuele archeologisch onderzoek en geven zeer gedetailleerde informatie over ...

Deze app is een digitale versie van het grote Griekse woordenboek van Liddell & Scott. Bevat ook een 'parsing'-functie waarmee je Griekse werkwoordsvormen kunt ontleden.

0 reacties

Disappeared Rome toont schilderijen van gebouwen en plaatsen in Rome van rond 1800. Met een druk op de knop kun je deze vergelijken met actuele foto's.

Lexidium is een woordenboek Latijn gebaseerd op het grote woordenboek van Lewis & Short.

0 reacties

Keyman is een app waarmee je letters kunt typen die niet in de standaardtoetsenborden van iOS zitten, zoals Griekse letters met accenten (polytoon Grieks).

5 reacties

Gebruik flashcards van anderen of maak je eigen oefeningen. Maak met je eigen content de volgende spellen: Photo-touch, Reader, Match-up, Word Builder en Flashcards. Met deze PR...