Marco

Lesdoorloop met een iPad in de klas

Lesidee van Marco Damen · Voortgezet onderwijs · Meer details
Categorieën
Lesidee van
Gemaakt op
27 jan 2015

Ik laat in mijn presentatie op de NOT zien hoe ik met deze apps werk.

Opdracht

Explain Everything neemt in je klas het schoolbord over. Je hebt dan alleen je schoolbord in je hand en kunt schrijven op het bord waar je ook in de klas loopt. Je kunt zo ook de iPad van de leerling op het bord laten zien. Je bent daarmee heel erg mobiel en voorin de klas heb je alleen een TV nodig met een Apple TV. De Apple TV maakt draadloos verbinding met de TV en laat het scherm van de iPad zien. In Explain Everything kun je schrijven, typen en plaatjes en video's in de app kan invoegen. Met de opneemknop neem ik ter plekke mijn stem op en ik heb een instructiefilmpje gemaakt. Alles wat je doet en wat je laat zien neem je op. 

Met Book Creator kun je eenvoudig boekjes maken. Het is vooral een app waar je leerlingen goed mee aan het werk kunt zetten. Met een paar tikken op het scherm kunnen er foto's, video en tekst worden toegevoegd. Ook kun je snelkoppelingen maken naar boeken. Dit maakt een boek veel dynamischer. Ook in Book Creator kun je je stem opnemen. Je kunt de knop naar het geluidsfragment ook onzichtbaar maken in iBooks en dan kun je er een ontdekboek van maken. 

Vanuit Book Creator en Explain Everything kun je exporteren naar Showbie. Showbie is een app waarmee je werk klaar kunt zetten voor leerlingen. Ik ben ingelogd als docent en heb een klas aangemaakt. Mijn klas heeft een gezamenlijke map en daar zet ik huiswerk in. In dit geval het gemaakte iBook met Book Creator om te gebruiken. Al het huiswerk is zo digitaal beschikbaar. Als je als leerling inlogt dan koppel je naar je klas en ze zijn voor de docent allemaal zichtbaar. De leerlingen zien alle materialen en kunnen het gebruiken en ook weer werk uploaden. Als docent kun je dan een boodschap naar de leerling sturen, geschreven tekst en ook gesproken tekst. 


Leerdoel

In dit lesidee beschrijf ik een aantal apps die je kunt gebruiken in iedere les.

Reageer op dit lesidee

Wil je reageren? Log in of meld je aan.

Wees niet verlegen

Schrijf de eerste reactie en laat Marco weten wat je van dit lesidee vindt.

Bekijk ook deze lesideeën van Marco

In dit lesidee beschrijf ik welke apps ik presenteer op de NOT. In dit voorbeeld de apps voor Augmented Reality.