512x512bb

Explain Everything

App · Meerdere sectoren · Meer details

Digibord-app waarmee je instructies kunt maken en opnemen. Veel import en export-mogelijkheden.

Soort
Creatie, Instructie
Taal
Engels
Eindgebruiker
Leerkracht / Docent, Leerling / Student
Gemaakt door
Explain Everything sp. z o.o.

Wil je reageren? Log in of meld je aan.

Marita Teunisse Met deze app kun je goede instructiefilmpjes maken voor je eigen leerlingen zodat ze de instructie op hun eigen tempo, herhaald en zonder omgevingsruis nog eens terug kunnen kijken en luisteren.

bijna 4 jaar geleden

Marc van Maastricht Met ingang van iOS 11 wordt het mogelijk om overal binnen iOS je scherm op te nemen... Ben benieuwd hoe het het fantastische Explain Everything dan vergaat... Je kunt immers dan elke teken-app, of Powerpoint presentatie, of Keynote, of whatever opnemen...

meer dan 5 jaar geleden

Bram van Mil Het veranderd niet hoe makkelijk de app werkt.

meer dan 5 jaar geleden

Marc van Maastricht Dat klopt Bram; helemaal mee eens! Explain Everything heeft alles wat je nodig hebt om flipping filmpjes te maken. Tot iOS 10 is het eigenlijk de enige goede manier om bijvoorbeeld bestaande (Powerpoint) presentaties te importeren en daar dan overheen je stem op te nemen. Met iOS 11 kun je dat dus ook binnnen Keynote en Powerpoint zelf doen, wat als voordeel heeft dat ook alle nimaties opgenomen worden; een must voor functionele animaties. Dat vergt in Explain Everything nu extra handelingen, bijvoorbeeld (onzichtbare) vlakjes toevoegen en die heen en weer schuiven om objecten in een dia te laten verschijnen of verdwijnen. Vanaf iOS 11 zijn die extra handelingen niet neer nodig en dat scheelt een hoop extra werk voor veel docenten die al veel presentaties hebben. Daarentegen is het tegelijk opnemen van je gezicht, over je presentatie heen, een mooie functie die Explain Everything biedt.

meer dan 5 jaar geleden

Bram van Mil Er is in de vpp omgeving een app beschikbaar waar je maar 1 keer voor hoeft te betalen en die bijna gelijk is aan het abonnement. Alleen je hebt dan alleen toegang vanaf je iPad app. Je kan nu ook samen in 1 versie werken. Het blijft de beste tool in mijn ogen om instructie te geven.

meer dan 5 jaar geleden

Marieke van Osch Ja ik vind m ook het beste. Heb alleen nu zelf mijn iPad niet meer in VPP hangen en sommige scholen hebben dat ook nog niet. Dus vind het wel jammer dat de stand-alone-versie nu niet meer werkt.

meer dan 5 jaar geleden

Marieke van Osch Deze versie van Explain Everything lijkt op het moment uit de store te zijn gehaald. Alleen nog de nieuwe witte versie is beschikbaar. Voor deze versie moet je een abonnement afsluiten om er gebruik van te maken met maandelijkse kosten. Ik ga even uitzoeken hoe het nu precies zit en zal dat hier posten zodra ik meer weet.

meer dan 5 jaar geleden

Joris Jeurlink Wil je aan de slag met deze tool in je les? Gebruik de kickstarter Explain everything. Deze kickstarter helpt docenten die graag hun didactiek willen verrijken met digitale instrumenten, maar die het niet altijd makkelijk vinden om daarmee aan de slag te gaan: http://leerling2020.nl/resultaten/wp-content/uploads/2016/04/leerling2020-Explain-Everything-flyer-final-1.pdf

meer dan 6 jaar geleden

Marieke van Osch Hoi Joke, idd precies zoals Martijn beschrijft. Ik zou ervoor kiezen om de foto's al klaar te zetten op verschillende dia's en dan per dia het woord in te spreken. Onderaan zit een exportknop in Explain Everything en dan kun je er een filmpje van maken. Dat filmpje kun je weer op bijvoorbeeld YouTube zetten en dan kan iedereen het afspelen die de link heeft.

meer dan 8 jaar geleden

Martijn van der Hoff Hoi Joke Je kan met Explain Everthing op een dia een of meerdere foto's zetten. Zo kan je serie dia's voorbereiden. Vervolgens druk je om de rode opneem knap en kan je inspreken bij de foto's en tijdens de opname naar de volgende dia gaan. Je kan ook de foto's tijdens de opname toevoegen. Je zou ook een stopmotion filmpje met een andere app kunnen maken en deze inspreken.

meer dan 8 jaar geleden

Joke Wolbers Dankjewel ik ga aan de slag Joke

meer dan 8 jaar geleden

Joke Wolbers Marieke, je hebt me in Almere op de O4NTstudiedag laten zien hoe je een foto voorziet van gesproken woord. Ik weet niet meer hoe dat ging en of je het kon versturen per mail. En, of je meerdere foto's in 1 bestand tegelijk kan versturen. Kan je me uit de brand helpen?

meer dan 8 jaar geleden

J V. De app Stick Around (http://eduapp.nl/apps/stick-around) is van dezelfde maker. Deze app kan Explain Everything bestanden importeren, zodat je er een labeling-puzzel van kan maken. Erg interessant, omdat je hierdoor leerlingen kan laten oefenen met hetgeen je binnen EE hebt uitgelegd. Exporteren naar EE is ook mogelijk.

9 jaar geleden

Michael Dekker Is er bij deze app ook de mogelijkheid om de uitleg op te nemen en te plaatsen op facebook?

meer dan 9 jaar geleden

Marieke van Osch Ja hoor, je kunt een filmpje exporteren naar je camerarol en vanuit daar het publiceren op Facebook. Maar misschien is het handiger om het te exporteren direct naar een YouTubefilmpje en dan die link te posten op Facebook.

meer dan 9 jaar geleden

naomi wigtman ja misschien

bijna 6 jaar geleden

naomi wigtman wowowowo

bijna 6 jaar geleden

Marieke van Osch Hoi Naomi, wil je misschien je reacties samen met je vader of moeder plaatsen? We willen graag reacties waarbij je elkaar ook echt helpt om de app te gebruiken in de klas. En dan is het heel fijn als je je mening wilt geven, maar kun je misschien samen met je ouders of juf/meester wat langere antwoorden typen waardoor we ook echt begrijpen wat je bedoelt. Groet, Marieke

bijna 6 jaar geleden

Bekijk ook deze apps

68 reacties

Met Kahoot kun je online een toets of quiz maken en deze door de leerlingen laten invullen. Het student-response systeem werkt op elk apparaat. Het stelt je in staat om een seri...

2 reacties

Socrative is een gratis tool waarmee je toetsen kunt afnemen. De leerlingen geven antwoorden via hun eigen device. De app verzamelt de antwoorden online en stuurt een rapport na...