Open uri20130124 17121 i3ther

AppWriter NL

App · Meerdere sectoren · Meer details

Tekstverwerker voor dyslectische leerlingen of mensen met lees- en schrijfproblemen. Teksten kunnen worden voorgelezen, er zitten woordvoorspellers in de app, lettertype dyslexie is toegevoegd en zelfs teksten op foto's kunnen worden voorgelezen.

Soort
Creatie, Productiviteit
Taal
Nederlands, Engels
Eindgebruiker
Begeleider, Leerling / Student
Gemaakt door
LingApps ApS

Wil je reageren? Log in of meld je aan.

Hans de Bakker In onze praktijk laat ik zowel AppWriter als Prizmo regelmatig aan leerlingen zien. Ik vind de scankwaliteit vergelijkbaar. Voor beiden geldt, hoe beter de content en de camera, hoe beter het resultaat. Prizmo is tevens te gebruiken op de iPhone. Waar een betere camera in zit. Dit levert betere teksten op die direct leesbaar zijn op de iPad via iCloud. Ik vind echter dat apps nog steeds niet op kunnen tegen de remediërende tekst-naar-spraak-programma's zoals Kurzweil 3000. Kurzweil 3000 versie 14 heeft een app voor iPad zodat je al je scans en boeken zowel op de laptop als op de iPad kunt lezen.

meer dan 8 jaar geleden

Ieberich Klein de Zoekterm in appstore "scanner ocr" succes! Let wel het betreft allen de leestekens ondersteund niet de layout. Mijn plan zou zijn de ge ocr text met copy paste in Prizmo te plaatsen omdat dat minder tijd kost dan corrigeren het is maar een idee om een boek te scannen.

meer dan 8 jaar geleden

Ieberich Klein de ABC als OCR app scoort 10 punten op leesteken omzetting.

meer dan 8 jaar geleden

Jouri Horsthuis ik kan abc als ocr niet vinden op eduapp, maar ik ga zoeken. 10 punten klinkt goed!

meer dan 8 jaar geleden

Ieberich Klein de Zoals met alles geldt hier in bijzonder hoe beter de bron hoe beter het resultaat. Er is een tussenbewerking nodig in Prizmo om leesteken resolutie bij te stellen. Ben erg benieuwd naar ervaring doorgewinterde scanteams hoevaker je scant hoe beter de kwaliteit. PDF gaan 100% goed. Krantenknipsels begin er maar niet aan. Scanner pro is kan ook behulpzaam zijn. Verder is het mogelijk om OCR bewerking in Pages of Notability te doen maar daar werk ik nog aan.

meer dan 8 jaar geleden

Jouri Horsthuis sja... ik was al niet zo weg van de scankwaliteit van kurzweil, en ook appwriter maakt gewoon héél veel fouten. eigenlijk is het enige wat ik wil een foto maken van tekst, en dat het dan wordt voorgelezen, maar dat is nog niet zo makkelijk gedaan als gezegd. zowel appwriter als kurzweil verzamelen stof op de plank, zeker voor kurzweil is dat een dure grap.

meer dan 8 jaar geleden

Ieberich Klein de Appwriter ***en Voice Dream ***** in gebruik ism Prizmo OCR ***** en abbyy finereader *** Doel leesbalk en auditieve ondersteuning als leeshulp bij ernstige dyslexie. Wens ervaring delen mbt inscannen en textcorrectie errors leesbalk.

meer dan 8 jaar geleden

Jouri Horsthuis de tekstherkenning is bij ons erg slecht, heeft iemand tips?

9 jaar geleden

Arjan van der Heijden Vooral het fotograferen, daarna omzetten in pdf en dan laten voorlezen is erg behulpzaam. Maar voor 10% van de prijs doet dat Prizmo ook. Dat maar dan ook niets meer. AW is ook nog een tekstverwerker met voorspelling etc

meer dan 9 jaar geleden

goele martens Heeft er iemand ervaring met deze app? Is het vergelijkbaar met sprint/kurzweil?

meer dan 9 jaar geleden

Ellen van Peperstraten De prijs valt in vergelijking met Kurzweil enorm mee. In combinatie met bijvoorbeeld een i-Pad ben je nog mobiel ook. Je kunt bijvoorbeeld 'onderweg' een foto maken en de tekst vervolgens laten voorlezen.

bijna 10 jaar geleden

Bekijk ook deze apps

0 reacties

Oefen met deze app de zinsontleding. Hak de zinnen zinsdelen en bepaal hot zinsdeel het onderwerp, de persoonsvorm, het werkwoordelijk gezegde, het lijdend voorwerp, het meewerk...

Deze app helpt bij het vervoegen van de werkwoorden tijdens het schrijven van een eigen tekst. Door middel van stapsgewijze instructies en extra uitleg leert de gebruiker de wer...